Nieuwbouw Kunstenpand (Pand Z) Rotterdam

Kunstenpand Rotterdam (ontwerp De Zwarte Hond)

Het Hart van Zuid in Rotterdam Zuid wordt getransformeerd tot een bruisend stadscentrum. Het huidige Theater Zuidplein zal moeten wijken maar in de plannen is voorzien in een nieuwe, grotere theateraccommodatie, KunstenPand Z, waarin ook een filiaal van de openbare bibliotheek Rotterdam en een foodcourt worden gehuisvest. Buys Culturele Profielen heeft in de haalbaarheidsfase het onderdeel Exploitatie voor zijn rekening genomen.

Status project: Besluitvormingsfase

 

 

Renovatie en uitbreiding De Kattendans Bergeijk

De gemeente Bergeijk heeft Buys Culturele Profielen de opdracht gegeven om een haalbaarheidsstudie te verrichten naar de plannen van Cultureel Centrum De Kattendans. Het bestuur en de directie van De Kattendans willen hun accommodatie optimaliseren en uitbreiden met een bioscoopfunctie. De gemeente Bergeijk had behoefte aan de financiële consequentie van dit plan, zowel in de investeringssfeer als in de exploitatiesfeer.

Status opdracht: gerealiseerd

 

 

 

Nieuwbouw Schouwburg Cuijk

Het oude pand van Schouwburg Cuijk is met uitzondering van het monumentale Fraterhuis gesloopt. Op dezelfde locatie is een nieuwe schouwburg gebouwd naar een ontwerp van architect Wim Kol. Het Fraterhuis is volledig gerenoveerd. Op 25 september 2015 is de nieuwe schouwburg officieel geopend.

 

Buys Culturele Profielen heeft de exploitatieopzet voor de nieuwe schouwburg doorgerekend, inclusief het opstellen van een bedrijfsplan en een subsidieovereenkomst.

Status project: gerealiseerd

 

 

Nieuwbouw Theater De Stoep Spijkenisse

Het nieuwe Theater De Stoep in Spijkenisse heeft haar deuren in 2014 geopend. Het theater, met een grote zaal (650 zitplaatsen) en een kleine zaal (200 zitplaatsen), is een ontwerp van  Ben van Berkel (UNStudio).

Buys Culturele Profielen adviseerde in de haalbaarheidsfase over de exploitatieopzet.

Status project: Gerealiseerd

 

 

Nieuw Theater in Helmond

Theater 't Speelhuis in Helmond is in 2011 na een felle brand verwoest. Herstel bleek geen optie en het theater is gesloopt. De gemeente wil een theatervoorziening voor Helmond behouden. In 2012 heeft een ambtelijke werkgroep een haalbaarheidsstudie verricht naar een nieuwe podiumvoorziening. Buys Culturele Profielen heeft prestatie-indicatoren aangereikt en heeft een eerste doorrekening gemaakt van de exploitatiecijfers voor het nieuwe theater.

Status project: niet gerealiseerd 

 

 

De DRUfabriek Ulft

© Stan Bouman

De herbestemming van het Portierscomplex -onderdeel van IJzergieterij DRU in Ulft- is in 2009 voltooid. Onder de naam Drufabriek heeft het een nieuwe toekomst gekregen als cultuurcluster. De volgende participanten/ functies zijn gehuisvest in de Drufabriek: theater, poppodium, bibliotheek, galerie, conferentiezaal, Turks Sociaal Cultureel Centrum, muziekschool en oefenruimtes, Oudheidkundige Vereniging, horeca (het Schaftlokaal) en ROC’s. Synergie tussen deelnemende partijen staat voorop.

Buys Culturele Profielen adviseerde in de haalbaarheidsfase over het beheer en de exploitatieopzet.

Status project: gerealiseerd

 

 

Kunstencentrum De Nieuwe Veste

Kunstencentrum ‘De Nieuwe Veste’ is met twee theaterzalen, een kunstuitleen met galerie, een muziekschool, een cultureel café en de regionale omroep het centrum van culturele activiteiten geworden in Hellevoetsluis. De instelling is gevestigd in een voormalige school in de historische vesting van Hellevoetsluis. Het grote, verhoogde theaterplein met de bijzondere lichtontwerpen voor het nieuwe Kunstencentrum is ontworpen door de beeldende kunstenaars Jan Hein Daniëls en Willem Hoebink.

Buys Culturele Profielen heeft het haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd

Status project: gerealiseerd